teruko.blogg.se

Denna blogg kommer att handla om min utveckling som den estetiska personlighet jag är. På denna sida kommer jag publicera fotografier, teckningar/målningar, cosplay Work in Progess och skulpturer. Hoppas ni väljer att följa mig i min utveckling och att ni bidrar till denna genom att då och då lämna en kommentar med konstruktiv kritik eller bara en hälsning. Tack på förhand! Teruko~

Confusion och Nya Bekantskaper

Kategori: Allmänt

Hejsan!

Nu har det gått ett tag sedan jag skrev här men idag är det dags igen!
Jag har som ni kanske vet vart på en konvent mellan den 25-27 Okt.
Det var Confusion och där träffade jag massor med trevliga och fantastiska människor. Ville nästan ta hem dem, allihopa och sätta på en hylla (*o*) Hauuuuuu~
*Skakar på huvudet* Skärp dig, Amanda!

Jag deltog även som ni kanske visste i cosplaytävlingen men vann inget (Fick en röst från publiken som jag vet om, yayy! :D), dock känner jag mig ändå som en vinnare för det var många personer som ville ta bilder på mig och krama mig och en del berömde mig till och med!

En bild kommer nedan den togs av Mari Høgbergs sällskap och det är hon som står bredvid mig på bilden :)
Det var jättekul att se den publiceras och ännu roligare att hon ens ville ta en bild med mig :)

Det jag håller i är en bild som jag köpte från en tjej i artist alley, fett snygg! Och jag älskar bilden för att den gör mig mer än rättvisa. Cosplayen ser faktiskt bra ut! o_o Har dock inte strumporna på mig för de gled ner!

Jag har även stiftat lite nya bekantskaper med folk och har till och med fått en god vän :) Han jobbade som Funkis och höll mig sällskap när jag var helt ensam och eländig :( Han ska ha stort tack för det :)
En vän att behålla!

Har även träffat lite bekanta som jag träffat på tidigare konvent och det har vart superduper trevligt hela skiten! :D

Får skriva ett mer intressant inlägg i morgon eller i övermorgon, nu orkar jag inte riktigt ^^.

Självklart ska ni få fortsättningen på min novell då också!
Men idag så ska ni få smaka på något speciellt som Amanda har kokat ihop!

En liten text om panikångest.

Enjoy~

Panikångest

 

Trycket över bröstet ökade med varje andetag hon drog och paniken steg henne åt huvudet.
Hon började få slut på luft och ansträngde sig mer och mer för varje sekund för att kunna andas, koncentrerade sig på sina andetag och försökte kontrollera dem.
Men förgäves... det kändes som om någon satt på hennes bröst och tvingade ner bröstkorgen allt närmare golvet ju mer hon kämpade.
Hon hyperventilerade, hon visste exakt vad detta var och varför det hände men hon kunde ändå inte förhindra det och nu blev det bara värre och värre.
Vad hade hennes pojkvän sagt åt henne att göra i de här situationerna? Vad var det för välbekant fras hon alltid fick höra efter en attack?
Hon kunde se sin pojkvän framför sig, med sin irriterande, lugna röst i ett försök att hjälpa henne. Ilskan steg, hon ville bara slå till honom, hur kunde han vara så lugn när hon var på väg att dö?
Hon började sväva, sväva bort från sin kropp. Smärtan i bröstet försvann, illamåendet försvann och hon kunde se sin kropp nere på golvet. Detta var slutet.

Hon hörde en röst, först otydligt men sedan tydligare och tydligare och inom ett par sekunder så kunde hon klart höra en bekant röst som viskade i hennes öra;
-Andas långsamt, det är okej.
Men det var inte okej, tänkte hon. Hon fick ju för f*n inte luft.
-Shh, det är bra nu.
Hon drog ett djupt andetag i ett försök att tillfredsställa sin pojkväns önskan och det verkade fungera. Hon började må lite bättre för varje djupt andetag.
Denna övning och dessa ord upprepades gång på gång ända tills trycket över bröstet försvann och hon kunde andas normalt igen.
Skakandes av den traumatiska upplevelsen satte hon sig upp för att sedan falla ihop av trötthet i sin pojkväns trygga armar. Hon hade överlevt.

Tio minuter senare satt hon som vanligt bredvid sin pojkvän med ett glas vatten i handen som han hade hämtat åt henne. Vatten... Alla tjatade om att det var så viktigt, men det hade ju knappast kunnat hjälpa henne när hon hade en panikattack.
Hon kände sig larvig som ännu en gång hade överreagerat på panikattacken, hon visste att den skulle gå över snabbare om hon andades normalt och lugnade ner sig. Men aldrig lydde hon dessa ordinationer utan tvivlade alltid på dem i stridens hetta.
Alltid trodde hon att hon låg för döden fastän dessa attacker kom med jämna mellanrum och fastän de inte varade i mer än fem minuter.

Hon tog sin pojkväns hand och kramade den. Hade det inte varit för honom så vet hon inte hur hon hade klarat sig. Han ledde henne alltid ut ur attackerna, han hade till och med fått dem att komma allt mer sällan.
Men alltid denna lugna röst som man blev lika irriterad på. Inte för att man var arg, utan för hur kunde han vara så lugn när hon själv var så uppjagad!?
Han var alltid en så bra kille, en perfekt personlighet för henne helt enkelt. Hon blev lätt uppjagad men han tog allting med en klackspark.

Hon tittade upp i hans ansikte och log ett darrigt men genuint leende.
Det var här hon hörde hemma, hos denna underbara kille.
Ibland undrade hon om hon varit i livet idag om han inte funnits, antagligen inte.

Han log tillbaka med samma genuina leende, tog henne i sin famn, kysste henne och viskade;
-Allt kommer att bli bra.



Hoppas ni får en superbra fortsatt kväll och en ännu bättre morgondag!

Teruko~

Hybrider och Stressmoment

Kategori: Allmänt

Hallihallå!

De senaste dagarna har jag stressat inför Confusion.
Det har vart så mycket som ska göras men så lite tid. Jag är nu klar till 100% med dräkter inför konventet och nu fattas det bara att packa. Eftersom vår ÄLSKADE resväska bestämde sig för att gå sönder så ska Viktor köpa en ny på väg hem från jobbet idag, så att jag äntligen kan packa ordentligt och bli av med det stressmomentet.

Ett annat stressmoment som dykt upp är att de som har hand om konventet inte svarar när jag mejlar dem. Den frågan jag hade var angående formuläret man skulle skicka in inför cosplaytävlingen. Jag skickade mejlet för 36 timmar sedan och jag har inte fått svar än. Även fast det uttryckligen stod i mejlet vi fick "Jag svarar i princip vilken tid på dygnet som helst denna vecka" Tydligen har hon inte kollat mejlen på 36 timmar ju.
Störigt. I alla fall jag ska inte gnälla! Jag hoppas bara att de fick in min anmälan ordentligt för deadlinen för att skicka in formuläret var inatt kl 23.59.
Frågan jag ställde var; har anmälan kommit in ordentligt. Men jaja..
Det fixar sig nog!

Över till annat!
Veckans konstutmaning har temat "Till hälften människa" Då ska man alltså teckna en hybrid som är hälften människa. Jag funderade länge på detta och kom fram till att oftast så görs hybrider sexiga, snygga, söta och allt sådant. Så jag bestämde mig för att gå mot strömmen lite och tecknade något fulsött!
Jag hoppas ni finner den lika underhållande som mig! Jag hoppas även att så många som möjligt får mardrömmar om denna bulldog-människa. (Mwhahaha)

Jag är kass på att skugga och jag lade inte ner jättemycket tid på denna men jag är nöjd. Tänk er hur det skulle kännas att gosa in ansiktet i den där sladdriga bulldog-halsen >:D

Hoppas ni får en fortsatt bra dag så hörs vi på Måndag då jag uppdaterar vad som hände på Confuison! Kommer även säkerligen lite bilder ^^

Teruko~

Pepp och inaktiv

Kategori: Allmänt

 
Hallåja!

Jag har vart inaktiv hela helgen, jag ber om ursäkt! ^^
Det har vart så mycket nu med cosplay och planering och jobbsökande.
Men nu skriver jag ett inlägg här för att visa att jag lever och jag kommer även med en idé. Jag kanske bara skulle börja skriva två-tre gånger i veckan. Dels så blir bloggen mer intressant (tror jag) om den inte ständigt uppdateras.
(Ni får gärna komma med åsikter om detta.)
Och dels så känner inte jag att jag bara skriver varje dag som utfyllnad.
Då kanske jag har mer intressanta saker att skriva om.

I alla fall så får ni gärna skriva och säga vad ni tycket om denna idé, om den låter bra eller helt åt skogen!

Vidare...
Jag är klar med min Pina och hela min cosplay.
Det ska bli jättekul att dra upp till Götet om några dagar och slappa, umgås och tävla med min cosplay. Jag är mycket nöjd med den och jag tror jag har en fair chans i cosplaytävlingen. Jag är Peeeeepppppp!
Ska även delta i Sketchtävlingen och även detta ska bli intressant för min roll innefattar agerande såväl som sång.
Jag sjunger som sagt inte särskilt bra så om du ska på Confusion och ska se sketchtävlingen... RUN!
Haha : D

Bild på min cosplay och Pina kommer nedan. Nu så har jag inte bundit in tuttarna än så jag ser fläskig ut för tuttarna försöker smita ut ;_; Och Pina ska ju sitta fast med en osynlig sele så att jag behöver inte hålla ut armen så awkward senare.
Hoppas ni tycker den är lika snygg som jag tycker : D


Med en psykotisk blick glittrandes i ögonen så peppar jag inför Confusion!
Där i bakgrunden ser ni även min sylåda (nere till vänster) och min manga-peruk-random-cosplay-och-animerelaterat-hylla (uppe till höger). Och vi får inte glömma mitt stafli (precis bakom mig). Underbart
<3


Självklart kommer ännu ett utdrag ur min nyligen påbörjade novell "Rummet" nedan! :)

Kap 1 - Segern
(forts)

Han förstod vinken och drog sig tillbaka i sitt säte igen. Han log ömt och pussade henne i pannan och plockade sedan ut ett paraply från handskfacket, han hoppade ur bilen först, gick runt den djupblåa skönheten och beundrade den stolt.
Vattnet pärlade sig fint på lacken och vittnade om att den nyligen blivit vaxad.

Antonia väntade inte på att Daniel skulle öppna hennes dörr, hon väntade inte heller på att han skulle komma fram med paraplyet utan hon travade iväg en bit från parkeringen och vände sig om med en glimt i ögonen för att sedan vända upp ansiktet mot det kyliga regnet.

 
Hoppas ni får en god natt och en produktiv morgondag!

Teruko~

Plushes och hårresande frisyrer

Kategori: Allmänt

Hojj!

Idag har jag sytt en massa på min Pina-plushe. Den blir bättre än jag väntat och ubersöt!
Bild kommer nedan!
Jag började faktiskt kroppen, halsen och huvudet för väldigt länge sedan men det tog lite tid och energi för att orka ta upp det igen och fortsätta att jobba på den.
Nu har jag fått dit framben och vingar!
Den ska sedan så sitta i en osynlig sele gjord av fiskelina på mitt huvud!
Jag har en bra magkänsla inför Confusion och jag vågar nästan hoppas på en chans i cosplaytävlingen!


Ögon och detaljer på huvudet saknas men kommer att läggas till när jag är klar med bakbenen!
 
Jag har även testat att göra Silicas frisyr, den är svår och resultatet blev inte särskilt bra men det får duga! Jag tror det är min långa lugg och mitt runda ansikte som förstör känslan lite. (hatar mitt ansikte ;__;)
I alla fall! Jag får nog klippa luggen tyvärr! För att Silicas lugg räcker ner precis mellan ögonen och min räcker ner till munnen x)

Jag tror även frisyren kommer bli mycket bättre när jag tvättat håret, just nu är det lite flötigt (hehe).

Jag har inte så mycket mer att skriva om idag!

Nu får ni fortsättningen på min nyligen påbörjade novell "Rummet"

Kap 1 - Segern
(forts)

Hon vaknade till Daniels ömma röst:
-Älskling? Vi är framme.
Hon kände hur han föste undan en tofs med råttbrunt hår som hängde ned över hennes bröst och nafsade henne lite på halsen.
Hon kände att huden knottrade då hon fick gåshud av den ömma behandlingen av hennes mjuka hals men hon höll ögonen stängda och låtsades sova.
Han kunde inte motstå hennes vackra kropp längre och han började smeka hennes bara lår, hans händer letade sig sedan upp till hennes tighta shorts och rent reflexmässigt så lade hon sin hand på hans, inte än...

Forsättningen kommer imorgon!

Hoppas ni får en bra fortsatt kväll!

Teruko~

Snabbis

Kategori: Allmänt

Hajjsan!

Ojojoj! Nu var Amanda nästan så tankspridd att hon glömde göra ett inlägg!

Men eftersom klockan är mycket och jag vill sova bredvid Viktor just nu så får jag helt enkelt bara skriva en liten snabbis!

Jag har inte gjort så mycket idag, beundrat mitt svärd lite och funderat lite smått (med betoning på smått) på hur jag ska göra min Pina-plushe. Jag har tyg och stoppning men jag måste ju få till en bra form också!
Men det ordnar sig nog ska ni se! Jag kommer säkert ha något intressant att skriva om på den fronten imorgon!

Jag har även börjat fundera på att ta upp sjungandet igen. Jag älskar att sjunga fastän jag inte gör det särskilt bra, så man kanske skulle börja spara till lektioner hos en sångpedagog. För jag tror att jag har kompetens, i alla fall begränsad. (Hehe).

Ni ska även få en liten bit till av novellen!

Njut!

Kap 1 - segern
(forts)

Daniel hivade oväntat upp Antonia i sin famn så att hon flämtade till av förvåning.
Hon vände sedan på huvudet och stirrade honom förföriskt i ögonen innan hon kysste honom på munnen.
Han besvarade kyssen passionerat och när han sedan avbröt kyssen så fnittrade Antonia hysteriskt, hon insåg själv att det var väldigt uppenbart att hon var utmattad. Solen hade vid det laget gått i moln och så fort de hade satt sig i den lilla blåa Toyotan för att köra hem så öppnade himlen sig och det kalla regnet vräkte ner och smattrade mot vindrutan.
Ljudet var väldigt hypnotiserande och Antonia nickade till oräkneliga gånger.

Hoppas ni får en god natts sömn!

Teruko~

Progress och Övningar

Kategori: Allmänt

Hallåja!

Ikväll kommer äntligen de utlovade progressbilderna!
Det är dock bara bältet och svärdet jag jobbat med under de närmsta dagarna så det är detta ni kommer att få se!
Först vill jag förklara mitt tillvägagångssätt!

Jag gjorde bältet av ett liggunderlag (som jag ha nämnt tidigare). Detta visade sig bli mycket bättre än jag vågat hoppas!
Sedan gjorde jag en liten bältesväska som från början var tänkt att tillverkas i tyg, men då det kunde bli problem med att få väskan att hålla den form jag ville så den fick istället bli i kartong som jag i efterhand målade.
Sedan gjorde jag ett "hölster" till svärdet i lite tyg-scraps jag hade kvar (de räckte tack och lov)!

Över till svärdet!
För flera månader sedan så gjorde jag ett svärd i liggunderlag och tejp, detta blev prototypen men även det jag kommer ha i "hölstret" det riktiga ska jag bara använda under cosplaytävlingen och fotografering av rädsla att det annars ska gå sönder (vilket hade vart väldigt bull).
De "riktiga" gjorde jag då i kartong och docklera. Det låter väldigt konstigt och ohållbart men jag tycker det känns väldigt stabilt och bra så jag är egentligen bara nojjig! ^^
Nu ska jag sluta tjata och istället lägga upp lite bilder!


Bältet! Den rispan på spännet är nu åtgärdad! Det är inte det bästa jag någonsin har gjort men jag tror att helheten kommer bli askalasball när allt är på! Man ser även väskan där i bakgrunden!


Bältesväskan och "hölstret" till svärdet! Väskans färg är lite ojämn men så går det om man bara har gul AKVARELL-färg hemma. Skulle behövt akryl, men meh... vad ska man göra? ^^


Svärdet till vänster är det "riktiga" som jag bara ska använda vid tävling och fotografering och det till höger är då det jag ska bära omkring på annars :)


Men detta är faktiskt inte det enda jag har gjort idag! Eftersom jag har börjat bli väldigt uttråkad när jag åker buss så har jag använt denna tid till att teckna och öva på olika kroppsspråk och ansiktsuttryck.
Jag har skissat på två stycken bilder idag och jag är väldigt nöjd med båda!


Tänkte lite på känslan när man blir lättad. Om det är något som tynger en och så släpps detta från ens axlar. Liten den känslan var jag inne på och jag tycker att jag fångade den hyfsat bra!

Denna var lite mer "chock". Försökte fånga ett uttryck som visar på en chockerande upptäckt eller något som skadar egot väldigt mycket. Även denna tyckte jag blev bra! Jag tror jag börjar bli mycket bättre på anatomi och uttryck!

Det var tyvärr allt jag hade för idag!
Självklart har jag inte glömt bort utdraget från min nyligen påbörjade novell "Rummet" Läs och njut!

Kap 1 - Segern
(forts)

Medan han började babbla på om tidsschema för intervjuer, prisutdelningar och middagar så började hon att drömma sig bort, alldeles för trött för att lyssna på alla ointressanta detaljer. Hon kom på sig själv med att fnissa vid tanken på att Bertil hade kunnat kamma upp skägget på huvudet men sansade sig när hon såg hans frågande min. Hon lyckades undvika att förklara genom att enkelt säga att hon var väldigt trött.
Han gav henne en vänlig klapp på axeln och stack ännu en lapp i händerna på henne, detta skulle senare visa sig vara tidsschemat för morgondagen. Hon suckade av lättnad över att hon hade fått det på papper och kramade Bertil hejdå.


Fortsättning kommer imorgon!

Hoppas ni kommer tillbaka!
Få nu en god natts sömn och en lärorik morgondag!

Teruko~

Kladdiga framsteg

Kategori: Allmänt

Hallå!

Idag har jag pysslat en hel del med min cosplay. Eftersom jag inte hittade mitt skärp som jag gjort så bestämde jag mig för att ta ett gammalt skärp och måla om det. Dock visade det sig att jag inte hade något gammalt skärp som jag kunde använda pga av mina breda höfter (underbart).
Så jag klippte ut i ett liggunderlag och målade om!

Jag tror det kommer att bli jättebra, jag hoppas det i alla fall!
Jag har även börjat jobba med saker som ska sitta på bältet. Bland annat en liten väska som jag hade tänkt göra i tyg men som blev i kartong istället. Mycket smidigare och den håller den form jag vill ha. (Bild kommer nedan)
Håller även på med fodralet till svärdet och det är även det nästan klart!

Jag har då kladdat med färg i princip hela dagen och klippt och pysslat, det har vart mycket kul och lärorikt! Jag lärde mig till exempel att du inte kan tejpa i ett liggunderlag för att när du rycker bort tejpen sen så följer halva liggunderlaget med...
Lärde mig även att akvarellfärger INTE är särskilt bra att använda när man målar på kartong, det lyser igenom något otroligt.

Just idag så kommer det bara komma en progressbild på väskan jag gjorde till bältet och detta innan den ens blev målad.


Jag är medveten om att det står "ass" på locket, dock var inte detta med vilje... Ursprungligen stod det "madrass" och så råkade jag klippa lite dumt ;__;
 

Och självklart kommer det obligatoriska utdraget från min nyligen påbörjade novell!

Kap 1 - Segern
(forts)

Mannens namn var Bertil och han var en gammal vän till hennes föräldrar, han hade länge stöttat Antonia genom både förlust och träning, han var den som inte lät henne ge upp när det blev ett allt mer lockande alternativ.
Hans flint glänste i solljuset, små svettdroppar började bildas och de såg  nästan ut som små kristallkulor som när som helst skulle rulla ner från den blanka kullen som var hans huvud.

Hon hade aldrig förstått varför han hade en sådan kraftig hårväxt i ansiktet men ändå var så kal på huvudet.


Hoppas texten fortfarande är läsvärd!

Jag önskar alla läsare en god natt och en kreativ morgondag!


Teruko~

Konvent och mystiska svampar

Kategori: Allmänt

Hallådär!


Jag skrev inget inlägg igår då jag inte hade något att skriva om, så enkelt var det!
Känns onödigt att skriva ett helt inlägg om ingenting, speciellt för de som ska läsa det.

Idag däremot har jag jobbat lite med mitt svärd till min cosplay och jag har vart ute och plockat svamp med en kompis och min pojkvän. Det blev ganska mycket trattkantareller och de smakade otroligt gott, smörstekta på en rostad macka <3 Men nog om det!
När vi var och plockade svamp (i Genarp) så såg vi en mycket läskig och mystisk svamp, ingen av oss vad det var för någon men vi kom ganska snabbt fram till att den antagligen är mycket giftig. Den såg väldigt giftig ut!
Så jag tog en bild på hatten av den för att den såg också väldigt cool ut!
bild kommer nedan;

Om någon kan identifiera denna svamp så uppskattar jag verkligen ett svar, vart lite nyfiken nu.
Kort skärpedjup är min nya älskling!


I vilket fall!
Om lite mindre än två veckor (Fredagen den 25:e) så är det dags för konvent uppe i Göteborg och jag är askalas-taggad! För var dag som går så blir jag mer och mer säker på att min cosplay kommer uppskattas av många på konventet och den självsäkerheten är underbar att känna speciellt när jag ska tävla med den! :)

Men jag ska även sy en kostym till sketch-tävlingen så det är dags att sätta fyr i rumpan på mig så att jag hinner klart! Ska cosplaya en riddare och dräkten blir lite medioker men det får duga!

Jag kommer inte lägga upp en bild på mitt svärd förrens det är helt klart!
Kommer även behöva sy ett nytt bälte för att mitt är helt borta och jag får snart spader för jag har inget tyg!
Men det fixar sig alltid!

Vi får se vad det bjuds på imorgon! Kanske lite riddar-WIP? Eller jag kanske har en fotosession med Viktor, eller kanske med mig själv? Det vet man aldrig!

Nedan kommer ännu ett kort utdrag ur min nyligen påbörjade novell "Rummet"

OBS; Jag kommer att lägga ut hela kapitlet i en enda text när kapitlet är slut, så att ni får en helhetskänsla!


Kap 1 - Segern

(forts)

En vitskäggig man iförd en marinblå kostym som såg alldeles för varm och obekväm ut för de 30 grader det var i solen, gled smidigt fram till Antonia som stod en bit bakom mållinjen. Hon tyckte att han verkade alldeles för pigg för sin ålder, 87år och piggare än hennes egen mor och far. Han höll fram en liten, skrynklig lapp med resultatet.
Hon hade sprungit 4,2 mil på bara 2 timmar, 47 minuter och 23 sekunder, det var inte världsrekord men Antonia brydde sig inte så mycket, hon hade ju vunnit! Hon log ett strålande vitt leende med sina aningen sneda tänder, mot mannen som log tillbaka och tog hennes unga, lena händer i sina egna, grova och rynkiga.


Jag hoppas ni besöker mig igen!

Hoppas ni får en mysig höstkväll och en pigg morgondag!

Teruko~

Lera, mässor och tunna tyger.

Kategori: Allmänt

Hallåja!

Idag har inte mycket hänt, vilket är lite tråkigt eftersom jag hade mycket inplanerat för idag!
Jag hade tänkt försöka bli helt klar med min cosplay men jag hittar fortfarande inte det dumma bältet! Kan jag ha dammsugit upp det? ;__;
I alla fall! Jag hade även tänkt börja på dräkten jag ska ha under sketch-tävlingen på Confusion (ja, jag har nog inte nämnt det men jag ska spela en riddare vid namn Draco och jag ska sjunga... stackars publik... anyway!
Måste ha på mig något ridderligt men jag hade inga silvriga kläder <_< Så jag beställde ett genomskinligt silvertyg som jag tänkte ha över lite kläder! :3
Har börjat på byxorna men tyget är så tunnt att det är svårt att sy i, dessutom har jag så stor rumpa så det är svårt att få till en bra passform -.-'
Ska även göra en sorts "mössa" som ska täcka hela huvudet förutom ansiktet, förhoppningsvis bidrar det till "riddar-likheten". En mantel skall också klippas och sys till!

Jag har även fortsatt på mitt svärd i lera till min silica cosplay och lyckades skära mig i lillfingret! Jag vet att jag är klumpig... I alla fall så är det inte långt kvar nu eftersom det enda som återstår är att låta leran torka, slipa ner det så det blir jämnt och fint och sedan måla det! :) Jag tror det kan bli riktigt bra faktiskt, bara det håller resan upp till Göteborg!

Imorgon ska jag på Sci-fi mässan i Helsingborg med en kompis från min gamla gymnasieklass! Lilla Viktoria!
Jag blev jätteglad när hon frågade om jag ville komma upp för hon bor ju i Jönköping medan jag bor i Staffanstorp, det är 30 mil och man blir lätt lite ensam när man kommer ner till en helt ny stad långt hemifrån sådär.
I vilket fall så ser jag fram emot det jättemycket och jag tänkte ta med mig kameran och ta lite bilder! Ska även försöka att ta lite mer proffsiga bilder så att man har lite att publicera här på bloggen!

Det var en liten uppdatering för idag! Jag hoppas att ni återvänder till min enkla blogg och kanske någon gång, slänger in en kommentar om vad ni tycker om den!

Nedan kommer ännu ett kort utdrag ur min nyligen påbörjade novell "Rummet"

Kap 1 - Segern

Allt för snart avbröt mannen kramen och granskade Antonia en stund med sina smaragdgröna ögon för att sedan med ett av sina charmigaste leenden utbrista;
-Jag är stolt över dig, älskling. Du är först in i mål!
Hon vände sig bort från sin pojkvän, Daniel och granskade människorna runt omkring sig medan han lade två tunga, muskulösa armar över hennes axlar. Hon insåg plötsligt med ett hastigt pirr i magen, att hon hade klarat det, efter år med förluster och hård träning så hade hon äntligen vunnit ett maratonlopp! Endast ett väldigt lokalt sådant, då Skallarp var en liten håla som knappt någon kände till, men vad spelade det för roll?


Hoppas ni får en god natt och en bra morgondag!

Teruko~

Skisser och Noveller

Kategori: Allmänt

Hejhej!

Idag jag mest skissat, eftersom jag satt fast i en svacka så tänkte jag att jag skulle teckna mig ur den!
Det lyckades lyckligtvis och jag har än en gång ett självförtroende som ligger på topp när jag tecknar!
Jag har börjat öva på kroppar då jag alltid har tyckt att det är svårt och dessutom har jag planer för en manga. Det är enligt mig själv en jättebra idé men jag vill inte gå ut med den riktigt än!
Så olika karaktärer i olika poser har vart min prioritering, även ansiktsuttryck!
Nedan kommer tre snabb-skissade bilder som jag eventuellt hade tänkt utveckla någon gång. I vilket fall två av dem.

Jag ber om ursäkt för den dåliga bildkvalitén på samtliga bilder men det är kväll, endast en liten lampa i hörnet av rummet är tänd då Viktor sover, sedan så tog jag med min mobilkamera så att de blir extra dåliga. Ska scanna teckningar i fortsättningen!


Benen blev lite för korta såg jag i efterhand men det är helt okej eftersom det bara är en skiss!
Men för övrigt är jag nöjd med pose, ansiktsuttryck, händer och fötter... rubbet! Väldigt nöjd!

En bild jag skissade på bussen, jag lyssnade på musik och många sorgliga låtar kom upp på raken så jag blev lite inspirerad av texterna. De flesta handlade om att bli övergiven, att inte synas av samhället och hopplöshet!

Först vill jag bara säga att detta började som en övning på ansiktsuttryck och slutade med en skiss på en outfit jag hade velat sy någon gång. Dock med fler detaljer, men bussresan tog slut så jag hann inte längre!


Det var de bilderna!

Nu kommer den (förhoppningsvis) efterlängtade fortsättningen av min nyligen påbörjade novell "Rummet"

Kap 1 - Segern

(forts)

Hon log medan svetten droppade ner på marken och rös när någon hällde iskallt vatten på henne.
Med en kraftansträngning kisade hon upp mot mannen som stod där framför henne i den outhärdliga hettan iförd endast kortbyxor. Svett rann nedför hans vältränade bringa och Antonia lät höra en djup suck, han var så sexig! Mannen räckte fram en hand för att hjälpa henne upp och utan en sekunds tvekan, fattade hon tag i den,
H
an drog in henne i en svettig kram och hon njöt till fullo av detta, svettdrypande, men ändå upphetsande ögonblick.


En fortsättning får ni imorgon!
Hoppas ni tycker att den är intressant hitentills!

Jag hoppas verkligen att ni får en superbra natt och en händelserik dag imorgon!

Teruko~

Oproduktivitet och Svackor

Kategori: Allmänt

Hojj!

Idag har vart en alltför oproduktiv dag på kreativitets-fronten!
Har mest bara städat och spelat spel på datorn, varför vet jag inte, har vart lite hängig så jag kanske håller på att bli sjuk eller något! ^^
Jag har dock planerat att fotografera imorgon efter jag har vart på AF (om klockan inte blir för mycket).
Ska vara där vid 13.30 och ska hem efter X antal timmar så risken är att det har blivit mörkt när man vänder hemåt!
En sak jag är säker på i vilket fall är att jag ska fortsätta på mitt svärd, som det är nu så är det väldigt ostabilt men jag tror jag har en lösning på det problemet!
Förhoppningsvis kan jag måla det i helgen så att ni kan få se det! Ska även ge mig på bältesväskorna, men då måste jag hitta bältet. (Var tusan har jag lagt det!?).

I alla fall...

Jag hade tänkt försöka ge mig på att rita lite också men jag känner mig så inspirationslös och det känns som om jag har hamnat i en tecknar-svacka. Ni vet ett sådant där tillfälle i ens tecknande där man bara lägger ner pennan och förtvivlat tänker; Det går inte!!.
Känner inte att jag har några bra idéer alls, alla känns så tråkiga och kliché-artade.
Ni får (om ni känner för det) gärna komma med förslag på vad jag ska göra för tecknar-projekt.
Jag har förvisso redan ett, jag hade tänkt teckna varenda karaktär från Game of Thrones böckerna, endast baserat på beskrivningarna av dem i böckerna, alltså inte alls influeras av serien. Låter det som något intressant som ni hade följt? Hade ni föredragit om jag tecknar i digital form eller traditionellt? :)

Tänkte att jag skulle ge mig på att posta en bit ur en novell jag har börjat skriva på, publicerar inte så mycket på en gång utan lite i taget så att ni inte känner; SHIT! Det där pallar inte jag läsa!
Jag hoppas även att det kan få lite folk att återvända bara för att läsa fortsättningen, förutsatt att ni tycker det är spännande det vill säga ^^,

Ur min påbörjade novell "Rummet"

Kap 1 - Segern

Andhämtningen blev mer ansträngd för varje sekund, hjärtat slog snabbare och snabbare och det började värka smått i bröstet. Halsen blev sträv av de korta, hårda andetagen och svetten rann ner i ögonen. Antonia föll på knä och kippade efter andan medan höga skrik nådde hennes öron och nästan fick hennes trumhinnor att ge vika.


Låter det intressant? :)
Läs då vidare imorgon! Jag KAN utöka längden på de framtida utdragen om så önskas!

Hoppas ni får en trevlig kväll och en minst lika bra natt!


Teruko~



Inaktivitet och Progress

Kategori: Allmänt

Hajj!

Här kommer de utlovade progressbilderna!
Några bilder är från min tidiga progress när jag precis hade börjat, men de är fortfarande bilder på hur jag gick tillväga! Jag hoppas att ni är intresserade av detta, så att jag inte tråkar ut er!

Får väl sluta tjata och hytta upp lite bilder!


Grunden till bröstplattan! Liggunderlag <3 Klädde sedan in den i ett fodral jag gjorde av silvrigt tyg.
Svärdet är här gjort av liggunderlag och silvertejp. Tejpade sedan med färgad eltejp för att få färgerna, detta kommer bli det svärd jag går omkring med i hölstret. Det gjort av lera kommer endast användas vid cosplayfotografi och cosplaytävling! Av rädsla för att ta sönder det D:

Tygerna jag fick hem! Silver till bröstplatta och bälte! Gul till detaljer! Svart till kjol! Blå-ish till Pina!


Bild 1; Här hade jag inte kommit långt! Strumporna och överdelen är gjorda av ett par strumpbyxor <3
Bild 2; Här hade jag färdigställt kjolen, nu fattades bara detaljer!
Bild 3; Här är jag nästan klar med de gula detaljerna, de saknades  bara på strumporna!

Bestämde mig för att kjolen passade till privat bruk minst lika bra som till min cosplay!

Gjorde en liten turtorial till de armbanden jag gjorde, jag tyckte det var lätt, kul och blev fett snyggt så kände att jag ville dela med mig!
Hoppas ni finner den användbar!


Köpte ett par skor för 50:- och modifierade dem så att de liknar Silicas någorlunda. Här har ni före och efter!


Det var då progressbilderna!
Lämna gärna en kommentar om ni har någon åsikt eller undrar över något!

Medan vi ändå är inne på ämnet sömnad så tänkte jag presentera en kjol som jag sydde för ett tag sedan, den var lite för kort för mig och jag hade gjort den liiite för tight i midjan så jag gav den till en nära vän som numera bor ca 60 mil ifrån mig, *sadface*
Hon blev glad och det gör mig glad, så alla är glada!

Detta är helt min design, jag har inte gått efter några mönster eller härmat ett likadant plagg. (Om man inte räknar snickarbyxor dvs).
 
Så, det var allt på bildfronten för ikväll!
Men jag har annat att säga.

För det första så tänkte jag nämna att jag själv har märkt att jag har vart inaktiv på fotografera- och teckna-fronten.
Jag ska försöka rycka upp mig och rita mig ur min svacka och jag ska även bege mig ut i dagarna och fotografera en massa!
Så jag hoppas att ni kikar in då och då och kollar på mina otroligt grymma bilder!

Jag är verkligen tacksam för varje besökare som hittar hit och jag hoppas det blir fler av er i framtiden!
Känner mig som en intressant personlighet när så många besöker min blogg och läser mina inlägg!
Om ni i framtiden vill ha personliga åsikter om vardagen involverade i bloggen så får ni säga till!
Tänkte även kolla hur intressant det låter med lite egenskrivna texter här? Skriver ju en del texter, allt från hundratals sidor till bara några ord.
Checkar även intresset för "dagens låt" där jag skriver ner en för dagen passande låt, min tolkning och sedan motivering.

Kommentera gärna vad ni tycker om det ovan nämnda.

Hoppas ni får en god natt och en fantastisk morgondag!

Teruko~

Progress och Anime

Kategori: Allmänt

Hallåja!

Jag lovade progressbilder, och ni ska få progressbilder!
(Även fast jag är hutlöst trött och borde ligga och sova brevid Viktor, som för övrigt mumlar något ohörbart i sömnen i detta nu.) Kommer dock bara att publicera en helhetsbild idag och utöka galleriet med ytterligare några imorgon när jag sitter vid min egna dator!
Jag är ungefär 95% klar med min cosplay, det enda som är kvar är ett bälte och en liten plushe! Mitt svärd måste också göras klart förstås men det hamnar under kategorin "bältet".

Jag ska också be att få föreslå en anime till alla animeintresserade där ute!
De som inte har sett Shingeki no Kyojin borde göra det! För den är väldigt sevärd.
Till och med Viktor blev intresserad av den och han är inte alls en anime-människa!
Så.. bara ett tips!

Nu kommer då en progressbild!


Inte världens bästa bild, men den får duga för tillfället!
Det är en varm cosplay, vilket är bra eftersom jag ska ha på den nu i höst!
Det jag har på mig (som jag har skapat själv är följande;
-Strumpor + detaljer som sitter på benen
-Kjol
-Underdel till "kappan"
-Överdel till "kappan"
-"Sport-bh"
-Bröstplatta
-Armband
-Hanskar
-Tofsar (Målade flörtkulor)
Skorna har jag inte på, på denna bild, inte heller skärpet.
Skorna är klara men skärpet har försvunnit så jag får leta efter det!

Detta var då en bild på min progress och jag är väldigt nöjd med hur det ser ut just nu.
Lite bilder på själva arbetet och även ett på (det inte alls färdiga) svärdet kommer imorgon!

Hoppas ni får en mycket trivsam natt och en bra dag imorgon!

Teruko~

Pyssel och Kladd

Kategori: Allmänt

Hallåja!

Idag har jag pysslat med mitt svärd till min cosplay och diverse detaljer till den.
Har tyvärr ingen bild att bidra med så vi får se vad det blir för bild som dyker upp idag!
I vilket fall så har jag nu tagit mina stora flörtkulor, gjort ett hål igenom vardera, målat dem, gjort en skåra och limmat fast band undertill, dessa ska bli Silicas tofsar.
Sedan har jag gjort klart handskarna helt, det var bara en söm och nu är det klart!
Armbanden lagade jag för att de hade börjat fransa upp sig och jag har karvat i leran som ska bli mitt svärd.
Detta svärd kommer jag nog endast ha i samband med cosplaytävlingen av rädsla att det kommer gå sönder innan annars.
Bild kommer kanske senare ikväll, alternativt imorgon när leran har torkat. Kommer nog inte kunna måla svärdet tidigare än ca en vecka då all lera måste torka ordentligt!

Nu ska jag äta lunch, middag, thingy..

Så jag ska avsluta. Men jag kommer skriva ett mer genomgående inlägg imorgon och då lovar jag även att en del progress bilder kommer dyka upp på bloggen!

Ja just det! Glöm inte att kika in på min deviantart;

http://xxxfalconxxx.deviantart.com/

Ha en superbra dag!


Ett linne med korsettsnörning på baksidan som jag har sytt. Personligen så älskar jag det!

Teruko~
 

Tävlingar och Cosplays

Kategori: Allmänt

Hej, halloj!

Nu sitter jag, helt slutkörd, framför datorn för att prompt skriva ett inlägg på min blogg! (Av rädsla att jag kommer bli helt inaktiv om jag inte uppdaterar den regelbundet).
Snarkljud kommer bortifrån sängen, åhh, jag vill också sova! Men då får jag först ta och skriva lite om allt intressant som hänt mig i estetisk väg idag!

Dagen började med att jag gick upp halv 9, tog en dusch, satte i linser och sminkade mig.
Kort sagt så förberedde jag mig för Kodachikun!
Jag tog min teckning under armen och kameran i den andra och begav mig ut i Lunds stora, otäcka värld!
Viktor (Min sambo) skjutsade in mig och min kompis, Chakkie-chan, först till panduro, för att köpa lera och akrylfärg. Mer om inköpen senare!
Sedan till fäladens fritidsgård för konventet!
Väl där så irrade vi omkring som yra höns innan vi bestämde oss för att gå tipsrundan och sedan spela något brädspel.
Tipsrundan gick ju sådär, kan jag säga. Jag är en trogen anime-galning, men jag har sett få serier många gånger, därför fick jag problem när där kom frågor om animes jag inte ens hört talas om!
Sedan spelade vi lite Skip-Bo och efter det lite alfapet. Men mitt i omgången så kom någon random snubbe och vi bestämde oss för att ta med honom i omgången, så vi gav honom ett random antal poäng och eftersom hans namn var för oss, okänt, så döpte vi honom till "Random guy" vilket senare utvecklades till "Random gay" Men det är en annan historia!
Efter lite chillande utomhus och pratande om alla möjliga saker med några andra randoms så gick vi in igen och spelade några fler spel! (Det låter skittråkigt, men jag tyckte det var skojj!)
När klockan närmade sig 18 så drog vi oss mot scenen för prisutdelningen.
Först presenterades vinnaren av tipsrundan (jag hade inte alls några förhoppningar så jag kan inte säga att jag blev besviken).
Sedan vinnarna i cosplaytävlingen (var där en cosplaytävling!?) Nvm.
Sedan vinnarna i tv-spels turneringarna (gäsp).
När vi äntligen kom fram till teckningstävlingen! Jag var inte alls hoppfull men när jag ser hur han som håller i teckningarna fumlar omkring så ser jag även att han håller i något som såg misstänkt mycket ut som min teckning...
Hmm, tänkte jag, men nej, jag såg nog fel.
Det skulle bli spännande att se vilka människor det var som vann...
På tredje plats; Amanda Falk!
Jag skrek bokstavligt talat ut; "Ofta!?"
Halva salen fnissade till och alla vände sig mot mig på den avsatsen jag stod på.
Jag skyndade ner och fick välja ett pris från ett bord, där valde jag ett perukställ (som var väl behövligt).
Nu var ju inte detta en jättestor tävling men jag blev ändå glad att någon hade tittat på min bild och sagt "den förtjänar en tredjeplats".
Sedan åkte vi hem och jag introducerade Viktor till pocky och pockyleken! Han tyckte nog om det lite fastän han klagade lite på konsistensen!

Över till panduro då!
På panduro köpte jag lera och akrylfärg till det svärdet jag håller på med till min cosplay, leran har jag bearbetat och smetat ut över en formad kartongbit och det är lite ostadigt men jag tror det blir bättre när leran har torkat, dvs om några dagar.
Bild kommer komma upp när jag har målat det!

Nedan kommer lite blandade bilder från konventet, alla är inte så proffesionellt tagna utan mest tagna i stridens hetta, så att säga!

Hoppas ni har haft en lika bra helg som mig och jag önskar er all glädje och lycka för framtiden!


Teckningen jag vann tredje pris med! Det är absolut inte det bästa jag någonsin gjort, men inte heller det sämsta! Jag är glad att de tyckte att min bild stack ut bland de andra bidragen!


Alfapet är nog ett av de roligaste spelen jag spelat, inte nog med att man får stila lite med sitt ordförråd, man får sig även ett gott skratt när någon skriver något jättekonstigt och sedan säger med en liten oskyldig röst "men halarmen är väl ett ord" Ja herre jösses. Nej, bara för att du lägger till ett "H" på ordet "alarmen" så betyder det inte att ordet blir arabiskt. Vi skrattade så vi grät åt detta. Åh Random Gay, Y U be so funny?

Jag erkänner att jag tycker att mina tidigare bilder i detta inlägg inte har varit så bra tagna så därför slänger jag även upp en bild som jag faktiskt tänkte igenom någorlunda, taket på någon sorts konstig liten galleria på norra fäladen i Lund. Jaja, symmetri är min bästa vän, så jag älskar den.


Och eftersom vi ändå var inne på lite mer seriösa bilder så passar jag på att tillägga denna!
Veckans foto-utmaning har temat "en annorlunda vinkel".
Detta tyckte jag passade in på det sätt att ofta när man tar porträtt så tar man självklart i jämnhöjd med personen, även just denna vinkel är osmickrande så överkroppen och huvudet blir stort i jämnförelse med benen.
Porträtt brukar ofta även innefatta ansiktet så att man kan se personen och sätta dit en känsla man har gentemot det ansiktet. Men ett ansiktslöst foto blir ofta väldigt opersonligt.
Lite så tänker jag! Modell: Chakkie-chan.


Även No-face våldsgästade konventet och delade ut små guldklimpar till oss, det var lite läskigt men tösen under dräkten var en trevlig kuf som det var svårt att bli rädd för!
Tösen brevid no-face var också en häftig brud, cool stil, avslappnad, och något som jag tyckte var lite förvånande, hon hade ett emaljöga. Något som förundrade oss lite då det är sällan man träffar någon som är så öppen och positiv även när det handlar om något som gör en annorlunda.
Häftiga människor träffar man på konvent!


Nu ska min lilla Viktor få sällskap, *gäsp*, jag är verkligen skittrött.

Ha en god natt!

Teruko~

Kodachikun och Linser

Kategori: Allmänt

Hallihallå!

Idag har varit en väldigt händelsefattig dag på den estetiska fronten!
Har sett över min cosplay lite och tagit lite beslut gällande allmäna detaljer, men annars så har jag mest ägnat mig åt datorn och pojkvännen.

Dock! Så har mina nya linser kommit! Jag beställde några billigt från en tjej som inte ens hade öppnat förpackningen så jag tog tillfället i akt!
"Mirror" är det tydligen men eftersom de är gråaktiga i färgen så ska jag använda dem till en framtida cosplay, jag tror jag har nämnt det innan men jag tänkte cosplaya Mikasa från Shingeki no Kyojin och de linserna funkar till henne.
Bild kommer nedan!

Imorgon är det kodachikun i Lund! Vet dock inte hur jag ska göra, jag har ingen cosplay men jag hade gärna velat cosplaya :/ Kommer få gå med lite snygga kläder istället och bara glida runt och terrorisera folk!
Ska delta i teckningstävlingen men jag har inte så höga förhoppningar för att mitt bidrag är inte särskilt bra då jag inte ägnat så mycket tid på den, endast 3 timmar!
Det ska bli kul med ett mindre endagskonvent nu såhär innan Confusion, så att man värmer upp liksom!

Jag har faktiskt inte så mycket att säga mer än det! Det blir ett roligare inlägg imorgon, det kan jag lova!


Mina nya linser~ Jag tycker de är tuffa men min kille tycker att de är läskiga (Höhöhö).


Hoppas ni får en bra kväll!

Teruko~
 

Hjärnsläpp och Inspiration.

Kategori: Allmänt

Hojj!

Har nu vaknat efter en lång, händelserik natt, varför drömmer jag så himla mycket mardrömmar kan man undra? Jaja, de är ofta upphovet till inspiration när jag ska teckna eller fotografera.
Ibland även när jag ska sy, dock så har jag nu ett tyg som jag inte vet vad jag ska göra med det, kanske något åt det medeltida hållet?
Det är en bomullsväv som är en matt limegrön och jag vet inte riktigt vad jag ska göra med den, jag känner mig så inspirationslös när jag sätter mig framför ett tomt papper och ska skissa upp en klänning eller en kjol.
Om ni har några idéer så får ni gärna skriva en kommentar nedan så att jag komma igång med sömnaden utöver mitt cosplay skapande.

På tal om cosplay! som ni kanske vet så ska jag cosplaya Silica från Sword Art Online på Confusion som äger rum den 25-27:e Oktober i Göteborg. (Börjar på min födelsedag!) ^^
Jag är nästan klar, detaljerna är det enda som återstår och lite modifieringar, det kommer nog så småningom en bild när jag är helt klar och har på mig hela cosplayen.
Pappersleran jag själv försökte skapa blev inte bra och jag får ta och köpa en bit docklera istället.

På tal om anime då!
Sword Art Online är en anime som jag tycker ni borde se om ni är intresserade sådant. Det handlar om ett MMORPG-spel och det intressanta kickar igång när de inte kan ta sig ut ur spelet.

En annan serie jag har börjat att titta på är Shingeki no Kyojin, jag har inte sett hela utan bara ca 10 avsnitt men hitentills så älskar jag den.
Har även planerat en cosplay till Närcon vinter som äger rum i slutet på Februari, karaktären jag ska cosplaya heter Mikasa och jag ska sy även denna dräkt.

Ska även börja på ett tecknarprojekt, på tal om inget.
Ska teckna varenda karaktär i hela Game of Thrones bokserien, ska börja med huvudpersonerna och sedan arbeta mig ner till karaktärer som bara dyker upp en gång och jag ska gå helt efter böckernas beskrivning av karaktärerna.
Detta projekt ska jag börja med någon gång nästa vecka hade jag tänkt, det roliga med det är att det kan ta månader innan jag blir klar, vilket passar mig perfekt.

Jag har inte så mycket att skriva om mer än detta, jag återkommer möjligen ikväll för en dagsuppdatering om vad jag har gjort för fantastiska skapelser idag!

För att jag inte ska lämna er helt bildlösa så ska jag nedan publicera ett vackert fotografi som jag tog så sent som förra veckan!


Molnen på himlen såhär på höstkanten är fantastiska! Vackra formationer och moln i lager!
Här sken solen och ISO-värdet kunde sänkas till 100 och ändå ha en slutartid på 1/600 ^^


Hoppas ni får en jättebra förmiddag och dag!

Teruko~

Testpilot Smartson

Kategori: Allmänt

Hallåja!

Håhå, jaja. Nu har man då skickat in en ansökan om att vara testpilot genom smartson för en Panasonic LUMIX DMC-GX7, en systemkamera som inte fanns i mina vildaste fantasier!
Tänk om man blir utvald och får fotografera och leka runt med inställningarna med denna fantastiska kamera ett tag!
Det skulle verkligen vara några drömlika veckor, håll tummarna för mig!
Inte nog med det så kan man vinna denna kamera om man blir utvald som testpilot och tar den bästa bilden!
Wow..

Jag måste lugna ner mig lite...

Så där ja!

För att fira denna fantastiska möjlighet så ska jag publicera lite trevliga bilder för att utöka mitt galleri! Även så jag har lite att visa upp ifall att panelen som väljer ut testpiloter kikar förbi!


N'är jag och min pojkvän var nere i Kivik för att hälsa på hans farmor och farfar som bor där så passade vi även på att besöka Kiviks marknad (vilket var en väldigt spännande upplevelse). Därför hade jag med mig en fulladdad kamera med två tomma 16GB minneskort. Detta var precis utanför deras dörr, jag tycker det känns lite som ett pusselmotiv och det bästa av allt var att solen sken så att jag kunde hålla nere ISO-värdet och få fina, ljusa och brus-fria bilder!


Denna bild togs när vi var på en studieresa med skolan till Danmark. Vi besökte där väldigt många muséer och detta var ett av dem, Louisianna konstmuseum och detta vackra träd stod på baksidan där vi lunchade.
Det var lite oturligt att några människor promenerade in i bilden, annars hade den varit närmast perfekt enligt mig.



Denna trollslända fångade jag på bild när jag och min pojkvän var på promenad i Vombs Fure, det svävade en massa krabater runt fötterna på oss och det kändes lite som en scen taget från en saga, solen var snart på väg ner, syrsorna spelade och trollsländorna svävade kring fötterna på oss medan vi höll hand.
Riktigt fint, och kul att jag kunde få till en sådan här skarp och fin bild utan ett macro-objektiv!



Denna apa försökte bita sig ut från buren på Ölands djurpark sommaren 2012. Det var lite sorgligt att se den kämpa så och jag förstår den, jag hade inte heller velat vara inlåst på det där sättet. Det enda positiva med denna händelse är väl att jag fick möjligheten att ta en intressant bild, jag skulle dock ha vinklat ner kameran en bit så att hela svansen kommit med och så att det inte skulle blivit så mycket luft över huvudet på den.

För några dagar sedan så var jag på promenad runt Staffanstorp när jag stötte på denna intressanta ansamling av svampar, där växte flera sådana här buntar runt omkring gräsmattan och jag kände mig tvungen att lägga mig i gräset och kräla tills jag fick en bra bild. Ljuset var högst gynnsamt och efter lite skruvandes på fokuset så fick jag en närmast perfekt bild!


Vombs Fure åter igen! Solen strålade, likt mitt humör och vägen sträckte sig så långt ögat kunde nå. Det enda negativa jag kan säga med denna bilden är att den är lite "stökig" till höger och himmelen är lite utbränd tack vare att jag antingen hade ett för högt ISO-värde eller så hade jag för lång slutartid, kan dock inte säga vilket såhär i efterhand!


Detta är då en av min mammas katter, Stina heter hon och hon är den lugnaste av mammas katter.
Eftersom jag såg hur lugnt och naturligt hon låg på det gräddvita täcket och när jag såg kontrasterna så kände jag mig tvungen att slita fram kameran och ta lite bilder. Något jag inte tänkte på förrens nu efteråt är soffkuddens kontrast mot det svart-vita. Jag tycker det gör sig fint och jag vågar säga att detta är en mycket fin bild på en mycket vacker katt.



Denna bild var faktiskt tagen med min kompaktkamera som jag fick utav min pojkvän på min födelsedag 2010. Det skall tilläggas att vi bara hade KÄNNT varandra i 2 månader, helt sjukt.
Jag förstod aldrig hur jag fick till denna bild och jag kommer aldrig sluta att undra.
Kan ha varit de otaliga timmar jag spenderade krälandes i gräset för att fotografera insekter som gav resultat, och det är en underdrift!

Ännu ett konstverk som stod utanför Louisianna konstmuseum, Danmark, där vi var på studieresa!
Jag blev lite extra kär i bilden då den har ett sådant varmt ljus över sig som är smått förtrollande!


Hoppas ni har en lika underbar kväll som jag!

Teruko~

Publicering och Papperslera

Kategori: Allmänt

Hallåja!

Ni kommer inte fatta vad som hände mig igårkväll!
En man skrev till mig på DeviantArt och ville använda min bild med "färgglada tetrisblock" till sin tidning, han frågade om det var okej.
Detta är ju en stor möjlighet för mig, något som står ut lite i portfolion!
Jag blev jätteglad och lite svävande nästan, blev lite yr och skakis, nu är det ju inte en jättestor tidning men det är ändå en tidning om fotografi.
Länk till hemsidan;

http://www.capricemag.com/

Bilden som han ska publicera är den bilden från mitt andra inlägg "Målningar och Cosplay".
Har inte fått ett specifikt datum då tidningen ska publiceras men jag kommer skriva det här när jag får reda på det!

Över till annat!

Just i detta nu så håller jag på och tillverkar egen papperslera, jag fick instruktioner från denna sida

http://blogg.vk.se/fejkatt/2011/02/13/att-gora-papperslera/

Hittills har jag klippt ner papper i en burk och hällt på kokande vatten. Eftersom det står att det ska stå över natten och jag gjorde det nu på morgonen så ska jag se om det är färdigt tills sent ikväll!

Denna papperslera ska jag använda till Silicas Ivory Dagger. Jag hoppas bara att det blir bra och att jag får till en snygg replika.

Bild på "svärdet" kommer nedan!


Hölstret ska jag nog kunna komma att fixa själv, kommer också behöva göra om bältet, men man får ta en sak i sänder! Blank färg ska inhandlas på Panduro i helgen.


Det var allt för mig för nu, jag återkommer kanske ikväll med en uppdatering gällande leran!

Hoppas ni får en superbra dag idag!


Teruko~

Penslar och nålar

Kategori: Allmänt

Halloj igen!

Jo nu är jag minsann nästan helt klar med motivet jag började med i morse, dock så är jag bara sådär nöjd eftersom att detta är min andra målning med färg på canvas.
Det är mycket svårare än jag föreställt mig men jag ser potentialen om jag bara väljer att fortsätta att öva!
Jag använda mig av akrylfärg och några gamla slitna penslar som jag hade liggandes.

Jag får definitivt ta och köpa lite bättre penslar, mer färg och fixa mig ett mindre förråd med dukar så att jag kan börja måla oftare.

Kommentera gärna vad ni tycker så att jag kanske kan utvecklas snabbare.
Kanske ge lite tips om hur jag ska fortsätta md mitt nuvarande motiv?

Cosplayen är även den snart klar, bara lite detaljer kvar att fixa! Får bara hoppas att jag får tummen ur lagom till Confusion som äger rum den 25:e till 27:e Oktober!
Jag är pepp! ^^


Denna tavlas motiv är inspirerat från en dröm jag hade inatt, jag är inte jättenöjd och det är inte det bästa jag gjort, men jag vet att jag kommer bli bättre om jag övar!



Cosplayen är snart klar! Jag ska cosplaya Silica från Sword Art Online och nu är det inte långt kvar!
Önska mig lycka till i Cosplaytävlingen!

Ha en bra fortsatt dag, så skriver jag mer imorgon!

Teruko~

Målningar och cosplay

Kategori: Allmänt

Halloj!

Inatt drömde jag om olika motiv som hade gjort sig fina som tavlor så nu i morse när jag vaknade så satte jag igång med att måla upp ett av dem, medan jag väntar på att grundfärgen ska torka så passar jag därför på med att skriva ett inlägg här!

Ska även fortsätta med min cosplay idag, hade jag tänkt. Kanske beställa lite papperslera och några olika färger så jag kan bli klar med min karaktärs "svärd" innan Confusion.

Jag kommer återkomma i eftermiddag med en bild på tavlan (förutsatt att den är klar då.)
Kommer även att publicera en bild på min cosplay.

Eftersom jag tycker att det är så tråkigt med inlägg med bara text så kommer jag ladda upp ett fotografi som jag tog för drygt ett år sedan när vi var på studieresa i Danmark med skolan.

Ha det bra sålänge, läsare!

Teruko~


Tetrisliknande block som täckte ovansidan av taket till caféet på ett av de museum vi var på.
Jag älskar helt enkelt färgerna och kunde inte låta bli att ta en bild.